Benchmarks

Det kan give god mening at kunne sammenligne sin rapport resultater med andre tal. Det giver en fornemmelse af, hvor I som organisation placerer jer på forskellige parametre. Ved analysefunktionerne Faktorer, Heatmap, Spredning, Styrker & svagheder kan du lave disse sammenligninger.

Sammenlign med landsgennemsnittet, branchen eller dine andre målinger

Når du har åbnet din rapport, kan du aktivere knappen Sammenlign i bjælken øverst på siden.

Nu kan du vælge, hvad du vil sammenligne med:

• God Arbejdslyst Indeks: danskernes gennemsnitlige arbejdslyst - måling foretaget af TNS Gallup, Krifas Videncenter for God Arbejdslyst og Happines Institute
  • Din branche: her sammenlignes med den branche, du har placeret din virksomhed i, da du opsatte målingen. Disse tal bygger også på God Arbejdslyst Indeks
  • Dine andre målinger: du kan vælge at sammenligne med andre målinger, du har lavet. Det kan være tidligere målinger i samme virksomhed eller andre virksomheder
  • Virksomhedens overordnede resultater: Som Pro/Premium-kunde kan du også sammenligne resultater fra udsnit med de overordnede virksomhedsresultater. Læs særskilt om dette nedenfor

Sammenlign udsnit over tid

Du kan sammenligne udsnit af dine rapporter - fx en sammenligning af, hvordan arbejdslysten har udviklet sig hos mændene i virksomheden over tid. Tryk på Udsnit, marker Mand og angiv navnet på dit udsnit. Hvis du har et tilsvarende Udsnit gemt i en tidligere rapport, vil du kunne sammenligne og se udviklingen for mændene på din arbejdsplads.

Tillad sammenligning med virksomhedsrapporten

Du kan give adgang til, at personer, der har fået delt et udsnit af en virksomhedsrapport, kan sammenligne resultaterne i dette udsnit  med de overordnede virksomhedsresultater.

Gå ind i din målings redigerings-mode. Tryk på Dataudsnit og slå funktionen Tillad sammenligning med virksomhedsrapporten til. Husk at gemme.

Nu kan de personer, du har delt udsnittet med, vælge Virksomhedsrapport, når de vil benchmarke deres resultater.

Forstå benchmarkgrafikken

Faktorer- benchmark

I analysefunktionen Faktorer ligger der en grå barre under hver faktor. Den grå barre udgør det benchmark, du har valgt.

• Den mørkegrå prik viser selve benchmarket. Altså gennemsnittet af scorerne i den måling, du benchmarker op mod.
  • Den venstre del af den lysegrå barre viser det spænd, hvor den fjerdedel, der har svarest lavest i den måling, du benchmarker op mod, har svaret. I denne fjerdel spænder svarene bredt, så visuelt ser den ud til at fylde mere, selvom den repræsenterer 25% af besvarelserne.
  • Den midterste del (en lidt mørkere grå farve) viser det spænd, hvor den halvdel, der har svaret i midten af den måling, du benchmarker op mod, har svaret.
  • Den højre del af den lysegrå barre viser det spænd, hvor den fjerdedel, der har svarest højest i den måling, du benchmarker op mod, har svaret.

Heatmap- benchmark

I analysefunktionen Heatmap kan du benchmarke de forskellige scorer op mod andre målinger. Vælg, hvilken måling du vil benchmarke med - det kan være den samlede danske befolkning, din branche eller tidligere målinger, I har lavet i virksomheden.

Spredning- benchmark

I analysefunktionen Spredning kan du se spredningen i målingens besvarelser i sammenligning med den måling, du benchmarker op mod. Den grå skygge bag søjlerne illustrerer spredningen i benchmarket.

Styrker & Svagheder- benchmark

I analysefunktionen Styrker & Svagheder kan du se styrker og svagheder i din målings besvarelser i sammenligning med den måling, du benchmarker op mod. Tallet ved siden søjlen angiver, hvor mange point din måling adskiller sig positivt eller negativt fra den måling, du benchmarker mod.