Data-udsnit er delmængder af en måling, eksempelvis en afdeling eller en bestemt lokation. Det er en fordel at lave udsnit, når du vil dele noget af en rapport med andre, men ikke ønsker at give adgang til hele rapporten. Udsnit er baseret på de filtre, som du vælger, når du opsætter din måling.
Læs om opsætning af APV-måling
Opret udsnit
Når du vil oprette udsnit ud fra en APV-rapport, skal du trykke på Rediger på målingens kort på din oversigtsside.
Du skal nu klikke på Data udsnit i det hvide banner og derefter på Opret udsnit.
Vælg filtre: Nu åbnes der et vindue, hvor du kan oprette udsnit på baggrund af dine filtre. Du kan vælge én eller flere svarmuligheder på et filter, og du kan vælge svarmuligheder blandt flere filtre. Eksempelvis kan du både vælge svarmuligheden Marketingmedarbejder under filtret Stilling samtidigt med at du vælger Kvinde under filtret Køn.
OBS: Jo flere filtre, du tilføjer, jo mindre bliver udsnittets størrelse. Du kan hele tiden se antallet af besvarelser i takt med, du tilføjer eller fjerner filtre til dit udsnit. Hvis dit udsnit indeholder færre end 5 besvarelser, tillader GAIS ikke at lave et udsnit.
Gem udsnit: Før du kan gemme et udsnit skal det have et navn, og der skal være valgt mindst et filter. Når du har valgt de filtre, du ønsker og navngivet filtret, trykker du på Gem udsnit.
Importér udsnit fra forrige måling
Hvis du i en tidligere måling havde oprettet nogle udsnit og kan du vælge at trykke "importer udsnit fra forrige måling".
OBS: Husk at hvert udsnit indeholder det, du satte det op til i forrige måling. Det kan derfor være en god idé at tjekke dem godt igennem.
Rediger/slet/del udsnit
Du kan redigere, slette og dele dine udsnit.
Del udsnit
Du kan dele et udsnit med en eller flere personer. Det kan for eksempel være afdelingsledere i din organisation. Når du deler et udsnit, har de personer, du deler udsnittet med, adgang til bruge alle GAIS´ digitale funktioner inden for det givne udsnit.
Vælg det udsnit, du ønsker at dele og tryk Del. I boksen står, hvilket udsnit du er på vej til at dele. Indtast en emailadresse på den person, du ønsker at dele udsnittet med og tryk Tilføj. Tryk derefter på Gem (vigtigt).
Nederst i boksen ser du de personer, som udsnittet er delt med. Hvis der er personer, som du ikke længere ønsker at dele udsnittet med, trykker du på Fjern ud for den persons e-mail adresse.
Nu får personen, du har delt rapporten med, en mail med et link til at se den delte rapport.
Vedkommende kan også finde rapporten ved at logge ind og trykke på Delt med mig i sin målingsoversigt.
Skjul kommentarer i delte udsnit
Du kan vælge, om personer, du deler udsnit med, skal have adgang til at se udsnittets fritekstkommentarer.
Tillad filtrering
Du kan vælge, om den, du deler udsnittet med, skal have mulighed for at filtrere data fx på køn osv.
Læs mere om filtrering i afsnittet Faktorer i denne guide.
Se udsnit af rapporten
Når du har oprettet udsnit, kan du vælge at se forskellige udsnit af rapporten. Tryk på "Se rapport".
Fold pilen Vælg udsnit ud i den øverste, blå bjælke. Nu kan du vælge til og fra i de gemte udsnit, du har oprettet, så du kan se præcis det udsnit af målingen, som du ønsker.
Når du har valgt et udsnit, vil alle data i rapporten være for det udsnit, du har valgt. Du kan til enhver tid gå tilbage til hovedrapporten eller et andet udsnit.
Læs om at forstå data i rapporten
Opret midlertidige udsnit
Det er også muligt at oprette midlertidige udsnit. De kan være nyttige i den fase, hvor du udforsker rapportens data. Lad os sige, at du er nysgerrig på, om der er nogle kønsspecifikke udfordringer. Så kan du oprette et midlertidigt udnit på køn.
Hvis det viser sig at være interessant, kan du gemme det midlertidige udsnit, så du kan vende tilbage til det. Giv dit udsnit et navn og tryk på Gem udsnit. Herefter vil udsnittet være at finde på overblikket over dine udsnit.
Endeligt er det også muligt at generere PDF/PowerPoint-rapporter baseret på midlertidige udsnit.
Var denne artikel nyttig?
Fantastisk!
Tak for din feedback
Beklager, at vi ikke var nyttige
Tak for din feedback
Feedback sendt
Vi sætter pris på din indsats og vil forsøge at rette artiklen