Hvad er en personlig GAIS-måling?

En personlig GAIS-måling er en trivselsmåling, som du besvarer med udgangspunkt i dine egne oplevelser og vurderinger. Efter besvarelsen modtager du din personlige GAIS-rapport med indsigter og handlingsanbefalinger baseret på netop dine besvarelser.  

 


Hvorfor måle arbejdslysten?

Der kan være flere grunde til at udfylde en GAIS-måling. Det kan være, at du:

  • er inviteret af din arbejdsgiver til at deltage, fordi din organisation sætter fokus på trivsel.
  • er inviteret til målingen af en anden aktør forud for en samtale om dit arbejdsliv. Læs, hvordan du kan bruge målingen, hvis du er ledig
  • på eget initiativ har lyst til at tage temperaturen på dit arbejdsliv og -lyst. Måske fordi du ikke trives, fordi du overvejer et jobskifte eller fordi du bare gerne vil have et billede af, hvordan tingene ser ud for dig. 

 


Hvad er arbejdslyst, og hvad består den af?

Arbejdslyst handler om trivsel på jobbet. Det er et udtryk for en dybere tilfredshed og motivation med arbejdet. Arbejdslyst er konkret og kan måles.  Arbejdslyst ser naturligvis forskellig ud fra menneske til menneske. Alligevel viser forskningen bag GAIS, at der især er syv faktorer, der har betydning for arbejdslysten. Det betyder ikke, at de enkelte faktorer er lige vigtige for os alle. Men det betyder, at disse faktorer tilsammen indrammer en stor del af, hvad arbejdslysten består af.

De syv faktorer, der måles på i GAIS er: mening, kolleger, medbestemmelse, resultater, balance, mestring og ledelse. 

OBS: Hvis det er en "faktormåling", du er inviteret til, dykker målingen ned i én af de syv arbejdslystfaktorer og undersøger den i dybden. Det kan fx være meningsfaktoren.

 


Hvilke spørgsmål bliver jeg udsat for?

GAIS spørgsmål: Du vil blive mødt af en række spørgsmål til de 7 faktorer og den overordnede arbejdslyst. Antallet af spørgsmål afhænger af, hvilken målingstype du eller din virksomhed har valgt. Hvis der er tale om en "faktormåling", vil alle spørgsmål omhandle den ene faktor. 


Arbejdspladsens egne spørgsmål: Hvis du er inviteret af din arbejdsplads til at deltage i målingen, kan du blive stillet nogle spørgsmål, som din arbejdsplads selv har formuleret. 


Fritekstkommentarer: Du har mulighed for at knytte dine egne ord og refleksioner til de 7 faktorer. Disse kommentarer er selvfølgelig anonyme. Din organisation afgør, om det er HR eller den nærmeste leder, der kan se kommentarerne (eller begge).

 


Hvor lang tid tager det?

  • En Fuld GAIS-måling tager ca. 9 minutter at besvare.
  • En Quick GAIS-måling tager ca. 4 minutter at besvare.
  • En Faktor-måling tager ca. 4-6 minutter at besvare.

Umiddelbart efter besvarelsen modtager du din personlige GAIS-rapport. Du kan gå på opdagelse i rapporten med det samme eller tilgå rapporten på et senere tidspunkt via en e-mail, der bliver sendt til dig med link til rapporten.

 


Hvad er en GAIS-rapport?

Din personlige GAIS-rapport bliver lavet på baggrund af dine besvarelser. Den består af to dele. Én del, hvor GAIS trækker pointer og udvalgte resultater ud af dine besvarelser og kobler konkrete handlingsanbefalinger på. Helt konkret får du på baggrund af dine besvarelser målrettede artikler og anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din egen arbejdslyst osv. 

 

Nedenstående eksempler er taget fra en fuld GAIS-måling. Vær opmærksom på, at hvis du har taget en faktormåling, vil rapporten være bygget op på samme måde, men farverne vil være anderledes og i stedet for 7 faktorer, vil man dykke ned i en enkelt faktor og dens dimensioner.


 

Den anden del indeholder et samlet overblik over, hvad du har scoret, og hvad du har svaret.

 


Er mine svar anonyme?

Dine svar er anonyme. Hvis du deltager i en virksomhedsmåling, skal der minimum 5 besvarelser til, før der kan dannes en rapport. Med denne anonymitetsgrænse på 5 ligger GAIS i den konservative ende i branchen for trivselsmålinger. 

 


 

Var denne artikel nyttig?

Fantastisk!

Tak for din feedback

Beklager, at vi ikke var nyttige

Tak for din feedback

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel!

Vælg mindst én af grundene
Captcha-bekræftelse er påkrævet.

Feedback sendt

Vi sætter pris på din indsats og vil forsøge at rette artiklen