Faktormåling Mening spørgeskema

Vedhæftet er en oversigt over de spørgsmål, der indgår i målingen, hvis I laver en faktormåling specifikt om “Mening”. De 16 spørgsmål bygger på den undersøgelsesmodel, som ligger bag rapporten “Mening - fryns eller nødvendighed”, som er udgivet af Videncenter for God Arbejdslyst.Spørgeskemaets opbygning

Mening er ikke bare mening.  Spørgeskemaet tager udgangspunkt i fire dimensioner, som hver for sig er vigtige for meningsdannelsen. Dette er dokumenteret og valideret af Videncenter for God Arbejdslyst i samarbejde med Kantar Gallup.

De fire dimensioner er:


  • Indre meningDen indre mening handler om oplevelsen af, at arbejdet giver mig noget på det personlige plan. Arbejdet giver mening for mig i forhold til, hvem jeg er, hvad jeg kan, og hvad jeg ønsker for mit arbejdsliv.

  • Større mening: Den større mening handler om oplevelsen af, at jeg gennem mit arbejde bidrager til noget større. At mit arbejde tjener et større formål - enten for mennesker eller samfundet som sådan.

  • Kollegial mening: Den kollegiale mening handler om oplevelsen af, at vi på arbejdet spiller hinanden bedre. Det vil sige, at vi i kraft af det kollegiale fællesskab både socialt og fagligt bliver bedre, end vi ville være hver for sig.

  • Organisatorisk mening: Den organisatoriske mening handler om oplevelsen af, at de beslutninger og forandringer, der sker på min arbejdsplads, giver mening for mig.

Vedhæftede filer (1)

Var denne artikel nyttig?

Fantastisk!

Tak for din feedback

Beklager, at vi ikke var nyttige

Tak for din feedback

Fortæl os, hvordan vi kan forbedre denne artikel!

Vælg mindst én af grundene
Captcha-bekræftelse er påkrævet.

Feedback sendt

Vi sætter pris på din indsats og vil forsøge at rette artiklen