Målingstyper i GAIS

Vælg mellem flere typer af målinger, der passer til dit eller jeres behov.

Vælg mellem virksomhedsmåling, personlig måling eller teammåling

Er der mange deltagere i målingen eller kun dig?

Virksomhedsmåling: Vælg virksomhedsmålingen, hvis du vil lave målinger i hele eller dele af jeres virksomhed. Virksomhedsmålingen giver mange muligheder for at arbejde med og filtrere data på kryds og tværs. Du får en overordnet rapport og kan lave del-rapporter (dataudsnit) for de enkelte afdelinger. Alle medarbejdere får deres egen, individuelle GAIS-rapport med overblik over deres personlige arbejdslyst og skræddersyede anbefalinger til, hvordan de selv kan arbejde med arbejdslysten.

Den personlige målingVælg den personlige måling, hvis du vil måle, forstå og forbedre din egen arbejdslyst. Din personlige GAIS-rapport bliver lavet på baggrund af dine besvarelser. Du får overblik over dine besvarelser og målrettede anbefalinger til handling.

Team-måling: Vælg teammålingen, hvis du vil hurtigt i gang og teste GAIS på et lille team. Fordelen ved team-målingen er, at den er hurtig at oprette, men det betyder også, at du ikke har samme muligheder og funktioner som med virksomhedsmålingen.

Vælg mellem Fuld GAIS og Quick GAIS

Skal der stilles mange eller få spørgsmål?

Uanset, om du har valgt en virksomhedsmåling, en personlig måling eller en teammåling, kan du vælge mellem en Fuld GAIS-måling og en Quick GAIS-måling.

Fuld GAIS-måling:  Fuld GAIS består af 38 spørgsmål. Spørgsmålene fordeler sig på spørgebatterier til 7 faktorer, der har betydning for arbejdslysten, et særskilt spørgebatteri til den overordnede arbejdslyst og et spørgsmål, der rangerer vigtigheden af de syv faktorer. Læs mere om Fuld GAIS spørgeramme

Quick GAIS:  Quick GAIS består af 9 spørgsmål. Ét spørgsmål til den overordnede arbejdslyst, ét spørgsmål til hver af de syv faktorer, som GAIS måler på og ét spørgsmål der rangerer vigtigheden af faktorerne. Det er en kondenseret og forenklet version af Fuld GAIS. Quick GAIS giver en indikation, som kan følges op med en mere dybdegående måling. Se Quick GAIS´ spørgeramme.

APV-måling

Det er muligt at lave en fuld APV-måling via GAIS-platformen. En APV (Arbejdspladsvurdering) er en vurdering af arbejdsmiljøet på jeres arbejdsplads.

APV-målingen består af 24 obligatoriske spørgsmål og en række tilvalgsspørgsmål.  Spørgsmålene bygger på Arbejdstilsynets anbefalinger og kommer rigtig godt rundt i det fysiske og psykiske arbejdsmiljø samt stress og sygefravær.

OBS: Vær opmærksom på, at du skal have et GAIS PRO eller GAIS Premium abonnement for at benytte APV på GAIS-platformen. Læs mere om Pro og Premium her.

Faktormålinger

Når I har lavet en fuld GAIS-måling, kan det give mening at dykke dybere ned i en enkelt faktor. Antallet af faktormålinger vil løbende blive opdateret. Opsætningen er fuldstændig den samme, som til en fuld GAIS-måling. Det er derfor muligt at benytte de samme guides til opsætning af en virksomhedsmåling og gennemgang af en personlig måling. Rapporterne er ligeledes sat op på samme måde og indeholder de samme elementer.

Faktormåling ledelse: Denne måling består af 20 obligatoriske spørgsmål, som kun fokuserer på ledelse. Her dykker man ned i 4 ledelsesdimensioner, der er vigtige for medarbejderes arbejdslyst. Dertil er der et spørgsmålskatalog med mulighed for at tilvælge yderligere 20 spørgsmål fordelt på forskellige kategorier. Dertil er det muligt at tilføje op til 10 egne definerede spørgsmål.

Faktormåling mening: Denne måling består af 16 spørgsmål, som kun fokuserer på Mening. Her dykker man ned i 4 dimensioner af meningsskabelsen i arbejdet. Dertil er det muligt at tilføje op til 10 egne definerede spørgsmål.