Har du ikke modtaget din invitationsmail?

Når man bliver inviteret til en GAIS-måling, modtager man en mail fra no-reply@gais.dk hvor der i emnefeltet står "GAIS - Gør arbejdslyst konkret".

Har du ikke modtaget din mail, kan det skyldes flere forskellige ting og der er flere ting, du kan gøre.

Medarbejder: Tjek dit spam-filter

Start med at tjekke, om invitationsmailen er havnet i spam-filteret. Det ligger typisk i venstre siden ifm. indbakkens papirkurv. Den vil typisk hedde spam eller uønsket mail.

Medarbejder: Tjek din andet-mappe

Ligger invitationsmailen ikke i spam, kan det være en fordel at tjekke alle foldere/mapper i din indbakke.

Gmail har tre forskellige foldere, mens outlook har 2, så tjek efter mailen alle steder.

Gmail mapper

Outlook mapper

Tjek også meget gerne, om du er kommet til at slette invitationsmailen. Hvis du har for vane at slette nyhedsbreve, kan invitationsmailen være røget med og ligger derfor i papirkurven eller i mappen arkiveret

Leder: Tjek at alle mailadresser er korrekte

Er det ikke muligt at finde invitationsmailen, kan det ske at den simpelthen er sendt til en forkert mail eller en mail med fejl i.

Vi oplever ofte at .dk er blevet erstattet med .com eller omvendt.

Der kan være slåfejl i navne eller det kan ske, at en medarbejder har skiftet stilling eller afdeling, og derfor har fået en ny mail, som ikke er kommet med på invitationslisten.

Leder: Få IT-afdelingen til at whiteliste mail og IP-adresse

Har mange eller alle deltagere enten ikke modtaget invitationsmailen eller modtaget den i Spam-mappen kan det skyldes, spam-regler fra jeres IT-afdeling eller -leverandør. I kan med fordel allerede inden målingen sættes i gang få jeres IT-afdeling eller -leverandør til at whiteliste afsendermail og IP-adresse.

I så fald vil de have brug for følgende oplysninger:

Leder: Gensend invitationsmails

Hvis en mailadresse er blevet opdateret eller at mailen bare er forsvundet og skal sendes igen, skal det gøres direkte fra målingen.

Klik "redigér" på målingen og gå ind under "deltagere". Her er der nu 3 forskellige muligheder.

1. Gensend mails efter opdateret organisation.

Bruger I organisation og har opdateret jeres datafil, vil systemet automatisk få muligheden for at sende til nye deltagere. Når den nye fil er uploadet, går I endnu engang ind på målingen og vil nu se, at "send"-knappen nu hedder "Send invitation til nye deltagere".

2. Gensend til enkelte personer

Skal I blot gensende en invitationsmail fordi den første er blevet slettet el. lign. er det muligt at vælge "gensend" ud for hver enkelt deltager.

3. Send en påmindelse til flere deltagere

Vil I gensende til alle, der er endnu ikke har svaret, gøres det ved at klikke på "Påmind udestående", så får alle, der endnu ikke har besvaret målingen en påmindelsesmail.

Det er ikke muligt at se, hvem påmindelsesmailen sendes til.