APV spørgeskema (downloads in Danish, English, Føroyskt)

Vedhæftet er en oversigt over de spørgsmål, der indgår, hvis I laver en APV-måling. Den består af 24 obligatoriske spørgsmål og en række tilvalgsspørgsmål.  Spørgsmålene bygger på Arbejdstilsynets anbefalinger og kommer rigtig godt rundt i det fysiske og psykiske arbejdsmiljø samt stress og sygefravær.

OBSVær opmærksom på, at du skal have et GAIS PRO eller GAIS Premium abonnement for at benytte APV på GAIS-platformen.

Spørgerammens opbygning

Spørgerammen er bygget op som andre målingstyper i GAIS: der er spørgsmål til det  overordnede arbejdsmiljø og 4 faktorer med en række spørgsmål til hver. Nogle af de 4 faktorer er inddelt i underfaktorer.

1) Overordnet arbejdsmiljø

2) Fysisk arbejdsmiljø

• Støj
  • Belysning
  • Ergonomi
  • Indeklima
  • Sikkerhed
  • Kemi

3) Psykisk arbejdsmiljø

• Arbejdspres
  • Samspil
  • Krænkelser

4) Stress

5) Sygefravær

Obligatoriske og tilvalgte spørgsmål

Spørgerammen består af en række obligatoriske spørgsmål og en række tilvalgsspørgsmål. I spørgerammen kan I se, hvilke brancher vi anbefaler at benytte de forskellige tilvalgsspørgsmål.

Anonymitet

Alles besvarelser i APV er anonyme. Dog kan man vælge, at spørgsmål til det fysiske arbejdsmiljø kan gøres ikke-anonyme. Ikke-anonymitet kan tilvælges på de enkelte spørgsmål inden for det fysiske arbejdsmiljø, og det vil være tydeligt for deltagerne, at de nu svarer på et ikke-anonymt spørgsmål.

Brancheinddeling

Vi benytter samme brancheinddeling som Arbejdstilsynet.

• Bygge og anlæg: anlægsarbejde/ el/ maler/murer/tømrer/snedker/stillads/VVS
  • Handel og butik: butikker/engros
  • Industri, produktion og energi: autobranchen/el- og varmeforsyning/elektronik/energi og råstoffer/kemi og medicin/metal og maskiner/ plast, glas og beton/ tekstil og papir/træ og møbler
  • Landbrug, slagteri og fødevarer: landbrug, skovbrug og fiskeri/nærings- og nydelsesmidler/gartnerier/slagterier
  • Kontor og kommunikation: kontor/finans og forsikring/ NGO/ rådgivning (advokat, revision, arkitekter)/ reklame, film og presse/IT
  • Læger, hospitaler og institutioner: daginstitutioner/ døgninstitutioner og hjemmepleje/ fysioterapeuter/ kiropraktorer/ hospitalsfunktioner/ praktiserende læger/ tandlæger, dyrlæger
  • Transport af gods og passagerer: post- og kurertjeneste/transport af gods og passagerer
  • Undervisning og forskning: skoler og videregående uddannelsessteder
  • Rengøring, restaurant og anden privat service: frisører og personlig pleje/ hotel, kursusejendomme, camping/kultur og sport/rengøring/restauranter og barer/sportsklubber og fitnesscentre
  • Anden offentlig service: politi, beredskab, fængsler/ religiøse institutioner/ vand, kloak og affald