Faktormåling Mening spørgeskema

Vedhæftet er en oversigt over de spørgsmål, der indgår i målingen, hvis I laver en faktormåling specifikt om “Mening”. De 16 spørgsmål bygger på den undersøgelsesmodel, som ligger bag rapporten “Mening - fryns eller nødvendighed”, som er udgivet af Videncenter for God Arbejdslyst.

Spørgeskemaets opbygning

Mening er ikke bare mening.  Spørgeskemaet tager udgangspunkt i fire dimensioner, som hver for sig er vigtige for meningsdannelsen. Dette er dokumenteret og valideret af Videncenter for God Arbejdslyst i samarbejde med Kantar Gallup.

De fire dimensioner er:

• Indre meningDen indre mening handler om oplevelsen af, at arbejdet giver mig noget på det personlige plan. Arbejdet giver mening for mig i forhold til, hvem jeg er, hvad jeg kan, og hvad jeg ønsker for mit arbejdsliv.

• Større mening: Den større mening handler om oplevelsen af, at jeg gennem mit arbejde bidrager til noget større. At mit arbejde tjener et større formål - enten for mennesker eller samfundet som sådan.

• Kollegial mening: Den kollegiale mening handler om oplevelsen af, at vi på arbejdet spiller hinanden bedre. Det vil sige, at vi i kraft af det kollegiale fællesskab både socialt og fagligt bliver bedre, end vi ville være hver for sig.

• Organisatorisk mening: Den organisatoriske mening handler om oplevelsen af, at de beslutninger og forandringer, der sker på min arbejdsplads, giver mening for mig.

Vedhæftede filer (1)